تاثیر عصاره سیر در خوراک آبزیان

تاثیر عصاره سیر در خوراک آبزیان

تاثیر عصاره سیر در خوراک آبزیان

اسید اسکوربیک و سیر در چندین مطالعه به عنوان تقویت کننده یا تقویت کننده عملکرد رشد و شرایط سلامت در گونه های پستانداران استفاده شده است. در مطالعه حاضر، اثرات مکمل غذایی عصاره سیر بر عملکرد رشد، پارامتر های ایمونولوژیک مخاط پوست و فعالیت ضد باکتری مورد بررسی قرار گرفت.

ماهی ها در مخازن شیشه ای 100 لیتری (6 ماهی در هر مخزن) در سه تکرار و با جیره های تغذیه شده حاوی عصاره های مختلف سیر (شاهد)، 5، 10 و 15 میلی لیتر بر کیلوگرم به مدت هشت هفته ذخیره شدند. در پایان دوره تغذیه، مخاط پوست ماهی برای ارزیابی اجزای سیستم ایمنی غیر اختصاصی (شامل لیزوزیم، مکمل، ایمونوگلوبولین تام، پروتئین محلول و آلکالین فسفاتاز) جمع‌آوری شد.

علاوه بر این، فعالیت ضد میکروبی مخاط پوست در برابر آئروموناس هیدروفیلا، یرسینیا روکری، میکروکوکوس لوتئوس، استرپتوکوکوس فاسیوم  مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از آزمایش تغذیه، ماهی های تغذیه شده با جیره حاوی عصاره سیر تفاوت معنی داری را در پارامتر های رشد نشان ندادند.

به طور قابل توجهی لیزوزیم مخاط پوست، فعالیت های مکمل، آلکالین فسفاتاز، و ایمونوگلوبولین تام و غلظت پروتئین محلول در ماهی های تغذیه شده با جیره های حاوی عصاره سیر مشاهده شد. فعالیت ضد میکروبی مخاط پوست همراه با افزایش سطح عصاره سیر در رژیم غذایی افزایش یافت.

تاثیر عصاره سیر در خوراک آبزیان

علاوه بر این، عصاره سیر فعالیت ضد میکروبی در برابر گونه های باکتریایی بیماری زا از خود نشان داد. بالاترین سطح عصاره سیر در رژیم غذایی (15 میلی‌لیتر/کیلوگرم) منجر به ایجاد مناطق بازدارندگی بیشتر در برابر گونه‌ های باکتریایی بیماری‌زا نسبت به سایر سطوح عصاره سیر شد. تجویز بهینه عصاره سیر به میزان 15 میلی لیتر/کیلوگرم باعث افزایش پارامتر های ایمنی مخاط پوست و فعالیت ضد میکروبی در ماهی می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *